Emmanuel Oloo is back at school

[Nederlandstalige versie]

Due to epileptic seizures, Emmanuel’s mental capability was reduced, his fine motor system was affected, he was lethargic and even his speech was slurred. He could not attend school.

Emmanuel was enrolled into the CBR program and during several home visits providing medication and therapy to improve the fine motor functions. CBR workers linked the mother with EARC (Education Assessment and Resource Centre) for proper school placement.
“At first Emmanuel was very isolated and would sit alone most of the time, he was very poor in class and also very violent towards other children in school, I am surprised at how he has become so friendly and social with the peers”, says madam Dorine his class teacher.

“Emmanuel’s fine motor skills have greatly improved and his memory has improved. He can copy from the board and write in his book and able to express himself very well. In fact, he is the only one in his class who can be able to tell or differentiate colours, this has prompted me to move him from preparatory to intermediate class.”
He is  soon joining prevocational training and later vocational training which are both offered in the same institution.

“I do not know how to express my joy and happiness for what this CBR programme through Matibabu Foundation has done to my son, he can now go to school like the other children and he has become independent, this has always been my prayer”, says the happy mother.

picture: Emmanuel (in the middle), with 2 fellow pupils at school

Text provided by Edward Oduor, CBR worker in Kenya Matibabu Foundation

————————-

Door epileptische aanvallen werd Emmanuels mentale vermogen aangetast, zijn fijne motoriek verminderd, hij was lethargisch en zelfs zijn spraak was moeilijk. Hij kon niet naar school.

Emmanuel werd ingeschreven in het CBR-programma en tijdens verschillende huisbezoeken werd met medicatie en therapie zijn fijne motorische functies verbeterd. CBR-werknemers brachten de moeder in contact met EARC (Education Assessment and Resource Centre) voor een goede schoolplaatsing.
“In het begin was Emmanuel erg geïsoleerd en wou meestal alleen zitten, hij was erg zwak in de klas en ook zeer gewelddadig tegen andere kinderen op school, ik ben verbaasd over hoe hij is geworden zo vriendelijk en sociaal met de leeftijdsgenoten”, zegt madam Dorine zijn klas leraar.

“Emmanuels fijne motoriek is sterk verbeterd en zijn geheugen is sterker. Hij kan kopiëren van het bord en schrijven in zijn boek en is in staat om zich zeer goed uit te drukken. Hij is zelfs de enige in zijn klas die kleuren kan waarnemen of differentiëren, wat mij ertoe heeft aangezet hem van voorbereidingsklas naar tussenklas te verplaatsen.
Binnenkort sluit hij zich aan bij een pre-beroepsopleiding en later een beroepsopleiding, die beide in dezelfde instelling worden aangeboden.”

“Ik weet niet hoe ik mijn vreugde en geluk moet uitdrukken voor wat dit CBR-programma via Matibabu Foundation mijn zoon heeft opgeleverd, hij kan nu net als de andere kinderen naar school en hij is onafhankelijk geworden, dit is altijd mijn gebed geest”, zegt de gelukkige moeder.

foto: Emmanuel (in het midden), met 2 medeleerlingen op school

Tekst verstrekt door Edward Oduor, CBR-werknemer van de Kenia Matibabu Foundation.

One thought on “Emmanuel Oloo is back at school

Add yours

  1. Good effort CBR workers. More importantly is the cooperation from the caregivers, both parents who have made this a success. Madam Dorine has also been very cooperative when cases from the community are enrolled into her school.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: